DAKRENOVATIE, DAK RENOVATIE, PREMIES EN SUBSIDIES DAK RENOVEREN -  DAKEN RENOVEREN.

Dakrenovatie - renoveren van Daken

Dakrenovaties houden meestal meer in dan enkel het vervangen van de dakbedekking zoals dakpannen, leien, epdm, enz...
De onderliggende onderdelen van de dak-constructie zoals onderdakfolie, isolatie, dakgebinte, dakgoten, Enz... vereisen net zoveel aandacht bij renoveren van daken.

 

Plannen deze zomer?


Dakrenovatie gratis offerte aanvragen.

Bij het dakrenovatie zal op enkele zaken goed gelet worden:

  • In welke staat verkeerd het hout van de dakconstructies
  • Zijn er sporen van houtrot, houtwormen of zwammen
  • Stevigheid van dakconstructie (dakgebinte, steunmuren, fundamenten, etc.): draagcapaciteit
  • Wat is de dakhelling
  • Is er een onderdak, dampscherm en/of isolatie aanwezig, en is die nog in goede staat
  • Welke stedenbouwkundige voorschriften zijn van toepassing bij renovaties van daken

PREMIES DAKRENOVATIE - SUBSIDIES DAKEN RENOVEREN

Deze renovatiepremien zijn een vrij ingewikkeld punt, deze verschillen enorm sterk van Gewest tot Gewest en zelfs van gemeente tot gemeente dat het niet mogelijk is om hier alle praktische informatie voor u op een rijtje te zetten. Het best kunt u eerst te rade gaan bij de stedenbouwkundige dienst van uw gemeente en ook kan u een kijkje nemen op de websites over renovatiepremies en subsidies in de verschillende Gewesten:

Voor actuele informatie over renovatie premies voor de renovatie van uw dak kan u terecht op volgende websites:

Renovatiepremie Vlaanderen

Renovatiepremies Wallonië

Renovatiepremies Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Door de thermische isolatie van uw dak te verbeteren heeft u trouwens mogelijk ook recht op fiscale voordelen om energiebewustzijn te belonen.

Op de volgende sites leest u er meer over:

Vlaanderen

Wallonië - Waals gewest

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Ook met een verbeterde akoestische isolatie kunt u, afhankelijk van de ligging van uw huis, aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming. Meestal is dit bedrag al verrekend in de renovatiepremie, ook leningen vergelijken is belangrijk voor wie meer wil uitsparen, zoek ook steeds de goedkoopste lening. Woont u echter in de buurt van een Waalse luchthaven, dan doet u er verstandig aan de website van de Waalse maatschappij voor het luchthavenbeheer SOWAER eens te bezoeken: www.sowaer.be. Het zou best kunnen dat uw nieuwe dak en de dakisolatie worden vergoed door de Franstalige Gemeenschap. Het proberen waard. Zoekt u goedkope lening

Zoals u zelf ziet is een dak renoveren vakwerk! Wij raden aan voor uw dakrenovatie een beroep te doen op een ervaren dakdekker of architect.

EEN DAK RENOVEREN MET GEBRUIKTE PANNEN

Het hergebruiken van bestaande dakpannen is misschien wel een kostenbesparing op korte termijn. Maar na verloop van tijd zal u toch genoodzaakt zijn de dakpannen te vervangen, waardoor de totale dakrenovatie kosten duurder uitvallen op langere termijn. Een dakdekker of architect kan u steeds raad geven wat de beste optie is bij het renoveren van uw dak.

Kiest u om uw dak toch te renoveren door gebruik te maken van gebruikte pannen dan heeft u als nadeel dat u niet altijd alle hulpstukken zal vinden om bijvoorbeeld de nok en gevel af te werken. Bovendien zijn er geen garanties op herbruikte dakpannen.

Een betere oplossing is om bij de renovatie van uw dak gebruik te maken van dakpannen met verouderde afwerking.