gevelreiniging,  gevel reiniging - gevels reinigen -  gevel reinigingen

Gevelreiniging, Een gereinigde gevel, mooi als een nieuwe gevel.

Je gevel laten reinigen houdt meer in dan enkel het reinigen van de gevelbekleding. Gevelreinigen zorgt voor een zeker schaderisico. Je kan het vergelijken met wassen van een auto met schuurmiddelen en een schuurspons. Gereinigde gevels kunnen mechanisch of chemisch beschadigd worden, waardoor schilfering en afbrokkeling kan optreden. Metselwerk en vele soorten natuursteen zijn na de gevelreiniging vaak poreuzer waardoor de gevel meer water opneemt en vervolgens meer kans op vorstschade optreedt met een snellere en diepere vervuiling als gevolg. Daarom is het van groot belang, dat de gevel impregneren nadien wordt gedaan.

Door de tand des tijd, graffiti en tal van oorzaken kan het aanzicht van gevels, gevelbepleistering of gevelbekleding worden beschadigd. Deze aanslag kan worden gereinigd onder hogedruk of met chemische middelen. Met een goed gerenoveerde gevel of gereinigde gevel krijg je niet alleen een frisse maar ook een gezonde gevel. Renovatie-kriebels maar crap bij kas, hier zijn 5 tips om goedkoop geld lenen.

Preventieve gevelreiniging, je gevel laten reinigen

Waarom preventieve gevelreiniging zou moeten gebeuren beschrijven wij in 6 punten. hier spreken wij dan ook over reinigen van gevels en welke de voordelen zijn bij preventief onderhoud.

  • Preventieve gevelreiniging voorkomt schilfering, afbrokkeling en waterinfiltratie.
  • Voorkomt beschadigingen aan gevels, gaat slijten van de bekleding tegen.
  • Langere levensduur, uw gevel is jarenlang beschermd tegen alle weersinvloeden.
  • Uw woning stijgt zeker in waarde.
  • Komt de uitstraling van uw woning ten goede.
  • Een propere gezonde gevel die terug oogt als nieuw voor een zachte prijs.

Reinigen Gevel - reiniging van gevels. Hoe doen wij dit?

Hoe reinig je gevelbekleding en gevelbepleistering

Gevelreiniging gebeurd met water.

Bij gevelreinigingen worden gevels gereinigd met water. Hier kennen we 4 methodes, hogedrukreiniging, stoomreiniging, chemische reiniging en laserreiniging. Hier word natuurlijk rekening gehouden met de gebruikte druk, zodat er geen beschadigingen aan uw gevelbepleistering en gevel worden veroorzaakt. Na het reiniging van gevels met hoge druk de gevel opnieuw afgespoeld met water zodat er zeker geen sporen van vuiltjes meer aanwezig zijn. Het afspuiten gebeurd steeds van boven naar onder om het indringen van water te beperken.

de gevel verven.

Voor een gevel duurzaam te verven, moet met enkele zaken rekening houden. Belangrijke is dat we met een propere muur beginnen maar daar werd in de vorige stap voor gezorgd.

Daarna kan de gevel overschilderd worden met een dekkende primer. Het nut daarvan is dat dit zorgt voor een egale verdeling en kleur van de eigenlijke verflaag. Pas dan kunnen we beginnen met het schilderen van de gevel. Geveloppervlaktes worden het best geschilderd met acrylaatverf, omdat deze ademt en soepel is. Kiezen voor de juiste verf is een duurzaam begin: acrylaatverf zorgt dat uw gevel vochtafstotend is en toch blijft het voor de muur mogelijk om te ademen.

Wil je zelf je gevel verven - let op!

  • Wordt de gevel niet voor de eerste maal geverfd, dan moet je even nagaan of er bij de laatste verfbeurt geen kalkverf is gebruikt. Die laten zich niet oververven met de tegenwoordig zeer gebruikelijke mengverf. Deze kalkverf zul je dus eerst moeten verwijderen vooraleer je aan de slag kunt gaan. Bovendien wordt aangeraden een nieuwe grondlaag aan te brengen in dat geval.
  • Een grondlaag is sowieso altijd aan te raden omdat het dan makkelijker verven is en de verf langer zal houden. Vervolgens ga je dan echt aan het verven. De eerste laag kun je het best aanbrengen met verf die je aanlengt met 20 procent water. De laatste laag zal uit onverdunde verf bestaan die je met een rol aanbrengt. Probeer wel zoveel mogelijk in vlakken te werken, zodat je het risico op kleurverschillen beperkt.

Gevelreinigingen - Welke methoden worden toegepast.

Hogedrukreiniging.

Gevel hogedrukreinigen gebeurd met een waterstraalsysteem. Bij deze methode wordt water en ertsvrij zand gemengd in een hogedrukketel en worden beide onder hogedruk tegen het geveloppervlak gespoten. Zo pelt men als het ware gevels en haalt zo een filterdun laagje van de steen af. Hogedrukreiniging kan gebruikt worden om vuil en verf van steen, staal en natuursteen te stralen.

Deze methode wordt gewijgerd voor monumenten daar het te reinigen oppervlak beschadigd.

Stoomreiniging.

Gevel stoomreiniging gebeurd door middel van een hogedrukreiniger of stoomgenerator stoom te laten produceren die dan via een speciale spuitkop de stoom tegen het gevelvlak spuit onder lage druk. Grondige onderzoeken hebben uitgewezen dat men met deze methode in de meeste gevallen, weinig of zelfs geen resultaat boekt.Ook bestaat het gevaar dar er stukjes van de gevelbepleistering loskomen wat word veroorzaakt door de plotse temperatuursverschillen tussen het geveloppervlak en de stoom.

Stoomreiniging wordt dan ook zelden toegepast en is voor een groot deel afhankelijk van de ondergrond en het soort vervuiling.

chemische gevelreiniging.

Bij chemische gevelreinigingen worden producten aangebracht met een borstel of verneveld. Na een inwerktijd, verschillend van de gebruikte producten en het te reinigen oppervlak, wordt deze met een hogedrukreiniger afgespoten en gereinigd met water. Meestal moet het geveloppervlak na het chemisch reinigen geimpregneerd worden worden.

Chemisch reinigen word enkel nog toegepast als er andere opties overblijven.

Laserreiniging

Laserreiniging is een arbeidsintensievere methode waarbij het vuil door intensief licht wordt verdampt. De intensiviteit (sterkte) van het gebruikte licht wordt uitgedrukt in Watt. De methode werkt het minst verstorend bij lichte gevels. Voor donkere natuursteen en donkere bakstenen is de methode alleen geschikt als er geen metaalpigmenten in de steen zijn toegevoegd. Het licht doet niets aan inerte materialen zoals glas en steen maar tast wel allerlei andere materialen, waaronder coatings en kunststof producten aan. Bij natuursteensoorten kan verkleuring optreden omdat alle sporen van vervuiling verdwijnen. Van belang is het juiste type laser te selecteren waarbij de YAG laser vooralsnog de minste schade aan de ondergrond veroorzaakt.

Gevel impregneren - doe het zelf

Je gevel impregneren is iets wat je goed zelf kan doen. Meer dan een ladder, emmer, blokkwast of roller en een impregneermiddel hebben we niet nodig. Impregneren is immers niets anders dan de gevel d.m.v. een chemische vloeistof waterdicht te maken.

Impregneermiddelen voor steenachtige ondergronden kun je vinden in alle doe het zelf zaken. Een goed impregneermiddel is niet goedkoop, maar wij adviseren je om er iets meer aan uit te geven in een speciaalzaak, omdat je daar meer proffesioneel advies krijgt.

Er zijn tegenwoordig ook watergedragen impregneermiddelen verkrijgbaar die milieuvriendelijker zijn dan traditionele middelen op siliconenbasis. Impregneermiddelen zijn meestal doorzichtig zodat de structuur en het uitzicht van de muur niet verandert na gebruik. Anders gezegd: nadat het middel is aangebracht zie je na regen alleen druppelvorming op de muur.

werkwijze impregneren gevel